Rss Feed Tweeter button Facebook button Delicious button Flickr button Youtube button

pre college utbildning

by Linda on May 11, 2011

Ja vilket uttryck det är? Men det är ett ord som jag hör mer och mer inom musikverksamheten och syftar till att fånga upp unga och begåvade blivande musiker i utbildning och locka dem vidare in i högskoleutbildning.

Som en parallell tänker jag då på mitt yrke som pianostämmare? Hur hjälper jag till att föra yrket vidare och inspirera? Ja, inte så värst mycket just nu ska jag säga för egen del. Men jag återkommer förhoppningsvis med mera konkreta planer. Det är ju numera möjligt att genom yrkeshögskolan att gå lärlingsutbildning men jag har inte alla detaljerna för att skriva om det i nuläget.

Ben Niles som står bakom den prisbelönta filmen “Note by Note” som handlar om hur en Steinway & Sons konsertflygel tillverkas i New York, har gjort ännu en film som heter “Some kind of Spark”. Den är i samma fina anda och handlar just om precollege-utbildning vid Juliard school.

Man blir lite rörd allt?

Här är filmen Note by Note som jag nämnde tidigare ifall du är sugen på att se ett litet klipp.

Linda

{ 1 comment… read it below or add one }

Tore May 12, 2011 at 16:24

Note by Note är en riktigt fin dokumentärfilm tycker jag. Även för den som inte är intresserad av pianon. Och för den som är det är den förstås en pärla…

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: