Rss Feed Tweeter button Facebook button Delicious button Flickr button Youtube button

Rapport från SPTF:s Höstnöte den 10 nov

by Linda on February 12, 2013

Från vänster: Bo Wågenberg, Östen Häggmark, Andreas Risberg (med avknoppning), Mats Fontander, Mario Holmström, Roland Hogman, Odd Aanstad, Matilda Jusmo, Jonas Svensson, Andreas Eriksson, Peter Richloow. Saknas på bilden gör Jens Brinkmann.

I Falun samlades en lördag i mörkaste november en skara pianotekniker, inbjudna av Mats Fontander till höstmöte på Musikkonservatoriet i Falun. I den vackra träbyggnaden hölls ett trevligt möte som inte bara hade lockat medlemmar från trakten utan även långväga gäster från Småland, Stockholm och Värmland.

Stämningen var hög och diskussionerna var livliga. Som ordförande för SPTF tog jag upp frågan om behovet av att vi får en generationsväxling i föreningen, och att det känns stimulerande och förhoppningsfullt att vi fått en tillströmning av medlemmar från “Leksands-generationen” de senaste åren. Många av dessa var också representerade på mötet. En generationsväxling ska vi ha, men den bör naturligtvis ske gradvis. Jag tror det är bra om kontinuitet och erfarenhet bevaras i styrelsen. Det är viktigt med nya och fräscha idéer, men det underlättar enormt för en styrelse i såpass liten och ideell förening att ha etablerade rutiner att falla tillbaka på.

En annan fråga som togs upp från medlemmarna var vår hemsida och möjligheterna där att söka pianostämmare “i din närhet” i vårt medlemsregister. De flesta som söker efter en pianostämmare på Internet hamnar på vår sida. Det är en viktig fråga som vi nu prioriterar i föreningen. Vi hoppas kunna göra förbättringar där den närmaste framtiden.

Mötet avslutades med att Mats Fontander höll ett uppskattat och intressant föredrag om sina erfarenheter med att lansera egna
produkter, Mats har ju nu två egna produkter som han marknadsför och säljer. För mig och jag tror för många andra var det imponerande att höra vilket arbete Mats lagt ner på att ta fram dessa.

Till sist demonstrerade Odd Aanstad upp den senaste versionen av Cybertuner, datorprogrammet för pianostämning från Dean Reyburn i USA, som ju finns för en mängd olika plattformar.

Jag vill tacka Mats för det fint organiserade mötet, och tack också alla medlemmar som deltog och gjorde det till en så trevlig tillställning!

Hälsningar
Östen Häggmark

{ 1 comment… read it below or add one }

Odd March 5, 2013 at 21:38

En person er ikke navngitt på bildet.
Hanna Pawelke står mellom Roland Hogman og meg selv.

Odd

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: