Rss Feed Tweeter button Facebook button Delicious button Flickr button Youtube button

Hög stämning(!) på höstmötet!

by Osten on December 8, 2013

 

 

Möte på Malmöoperan!

Stämningen var hög när ett tjugotal SPTF-medlemmar möttes för att hålla höstmöte på Malmö opera den 23/11 2013. Tack vare Joacim Eriksson, husets pianotekniker, kunde vi samlas här i förnämliga lokaler. Joacim bjöd också på en liten guidad tur på Operan. Tyvärr pågick repetitioner för fullt i stora salen, så den kunde vi inte besöka denna gång.

 

Fr v: Lars-Åke Olsson, Joacim Eriksson, Jens Brinkmann, Jesper Biesel (i keps), Örjan Rundström, Stig Malmberg, Östen Häggmark, Linda Stråhle, Lars Ståhle, Inge Dahlin, Walter Lechner, Andre Studencki (sittande), Urban Fhager-Andersson, Matilda Jusmo, Jonas Svensson, Markus Appelquist. Ej med på bilden: Valter Bornemark, P O Bergquist.

 

Det var mycket glädjande att så många hade slutit upp till detta möte. Den numera mer eller mindre spontant etablerade ordningen med ett årsmöte i Stockholm på våren, och ett “regionalt” höstmöte har visat sig fungera bra. De regionala mötena upplever jag som avslappnade och konstruktiva.  Det blir ofta en öppen och givande diskussion om olika föreningsfrågor, med konkreta resultat att ta med sig hem från mötet.

En annan fördel är att de regionala mötena ofta lockar lokala medlemmar som sällan annars besöker våra möten. Denna gång hade vi glädjen att möta några av våra riktiga seniorer, t. ex. Malmös ålderman Valter Bornemark som sin vana trogen underhöll och trollband med sina historier från förr och nu. Andra som också gladde oss var Stig Malmberg och P O Bergquist, f.d. Haparanda-bo numera med boplats i Sölvesborg.

 

Valter Bornemark, nestor i Malmö, underhöll oss med sina historier!
Valter Bornemark, nestor i Malmö, underhöll oss med sina historier!

 

Nytt medlemsregister under konstruktion!

Jonas Svensson från Åseda höll en mycket uppskattad power-point presentation där han till allas förvåning lyckades förklara hur Internet fungerar! Jonas jobbar med att utveckla vårt medlemsregister, som numera är internetbaserat. Han håller på att ta  fram ett system där du som medlem själv ska kunna logga in och ändra dina adressuppgifter, skriva en kort presentation av dig själv,  och ladda upp en bild.  Dessutom ska sökfunktionen i vårt medlemsregister på hemsidan förbättras, så att en kund enkelt ska kunna se vilka pianotekniker som finns lokalt i kundens närhet. Jonas utkast till nytt system diskuterades livligt och flera förslag från mötesdeltagarna klubbades och införlivades i arbetsplanen!

 

Jonas Svensson förklarar hur Internet fungerar.
Jonas Svensson förklarar hur Internet fungerar.

 

Avslutning på Mrs Saigon!

Kvällen avslutades som vanligt med gemensam middag med mycket snack om allt möjligt. Vår andra värd för dagen, Linda Stråhle,  hade valt restaurangen. Vi fick avnjuta fantastisk vietnamesisk mat på Mrs Saigon!

Tack Joacim och Linda för ett fantastiskt bra arrangemang!

Östen Häggmark, ordf SPTF

 

Mrs Saigon

 

Mera bilder

Alla bilder här är tagna av vår webredaktör Linda Stråhle! Har är ytterligare ett urval av hennes bilder.

 

Jonas Svensson stilstudie. Jonas Svensson stilstudie.

 

Många kära återseenden! Många kära återseenden!

 

Test av Operans D-flygel. Fr v: Joacim Eriksson, Lars-Åke Olsson, Markus Appelquist, Östen Häggmark, P O Bergquist, Urban Fhager-Andersson, Peter Richloow, samt några näsor.

 

Stig Malmberg
Stig Malmberg

 

Mötesförhandlingar Mötesförhandlingar

Leave a Comment

Previous post:

Next post: